De berg naast het kleine Franse dorpje Bugarach zou de enige veilige plek op aarde zijn tijdens de voor 21 december 2012 voor­spelde apoc­a­lyps. Maan­den­lang worden de bewoners belaagd door de inter­na­tionale media.
In het Zuid-Franse dorpje Bugarach wonen nog geen twee­hon­derd mensen. Behalve de prachtige omgeving heeft het bezoekers weinig te bieden. Er zijn nage­noeg geen winkels en een bijzon­dere trek­pleister ontbreekt. Tot de burge­meester aan de lokale krant vertelt dat de naast zijn dorp gelegen berg de enige veilige plek op aarde zou zijn tijdens de voor­spelde apoc­a­lyps op 21 december 2012. Zijn uitspraken zijn het begin van een enorme hype. Maan­den­lang wordt het dorp over­spoeld door inter­na­tionale media. Wat doet al die aandacht met de bewoners?

Titel: Verslag van het Einde
Jaar: 2013
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte