Ga naar inhoud
Subtiele tragikomedie over een toneelactrice (Gouden Kalf Anneke Blok) die door een crisis gaat als ze haar woonboot dreigt kwijt te raken. Dankzij een nieuwe boekhouder krijgt ze een andere kijk op de wereld.
Op het toneel schittert Anne in haar zoveelste karakterrol, maar privé staat ze er minder florissant voor. Financieel zit ze in zwaar weer, en ze heeft het moeilijk met ouder worden en met de relatie van haar ex-man met een perfecte jonge vrouw. Zal Anne haar woonboot, die een vracht persoonlijke herinneringen belichaamt, moeten verkopen? Een nieuwe, saaie boekhouder probeert haar zaakjes op orde te krijgen. Hij raakt gefascineerd door de vrije levenshouding van Anne, die op haar beurt de nodige waardering voor hem kan opbrengen. Voor beiden heeft de confrontatie uiteindelijk een positieve weerslag op hun vastgeroeste bestaan. Tiramisu is een subtiele tragikomedie, voortgedreven door de acteerprestaties. De zachte botsing van de boekhouder en de actrice wordt met scherpe details weergegeven. Tiramisu is een pleidooi tegen bekrompen vooroordelen, zonder te vervallen in clichés of vals sentiment.

Titel: Tiramisu
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar
Editie: NFF 2013

Romantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2008)
Michiel Borstlap
Beste Actrice (2008)
Anneke Blok

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.