Ga naar inhoud
Nu haar geheugen achteruit gaat, moedigt filmmaker Martijn Veldhoen zijn moeder aan om haar levensverhaal nog één keer te vertellen - ook al wil ze niet in beeld. Intiem portret met originele visuele oplossingen.
Nu haar geheugen steeds meer hiaten vertoont, moedigt filmmaker Martijn Veldhoen zijn moeder Lotje Ruting aan om haar levensverhaal nog één keer te vertellen - ook al wil ze niet in beeld. In het intieme portret met originele visuele oplossingen, enkele foto's en concrete vragen van haar zoon wordt Lotjes geschiedenis in het huis aan een Amsterdamse gracht weer tot leven gewekt. Hoe beleefde zij haar huwelijk met de altijd drukke kunstenaar Aat Veldhoen? Hoe lukte het haar om vier kinderen alleen op te voeden?

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Tijd en plaats, een gesprek met mijn moeder
Jaar: 2015
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.