Ga naar inhoud
Drama over de definitie van mannelijkheid en onderdrukte seksualiteit in patriarchaal Zuid-Afrika. Een tienerjongen ontdekt Xolani’s grootste geheim tijdens een volwassenwordingsritueel.
Xolani, een eenzame fabrieksarbeider, voegt zich bij een groep mannen die in het afgelegen berglandschap van de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap een kamp opslaat. Ieder jaar worden hier tienerjongens met oude rituelen ingezegend in de volwassenheid. Xolani assisteert daarbij. Wanneer een van deze jongeren Xolani’s best bewaarde geheim ontdekt, begint zijn gehele bestaan te wankelen. Drama dat de definitie onderzoekt van mannelijkheid en onderdrukte seksualiteit in patriarchaal Zuid-Afrika.


Titel: The Wound
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

MisdaadDramaGenderMaatschappijRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.