Ga naar inhoud
Documentaire waarin een daklozenkoor een voor hen geschreven opera instudeert die het harde straatleven verbeeldt. Wie trekt er aan de touwtjes: de regisseur, de componist of... de outcasts?
In deze documentaire studeren de leden van daklozenkoor De Straatklinkers de speciaal voor hen geschreven opera The Disciples in. De opera, die gaat over het slechtste waartoe mensen in staat zijn, verbeeldt daklozen niet als slachtoffers, maar als daders. Gaandeweg de repetities vloeien het dagelijks bestaan van deze sociale schipbreukelingen en hun wrede operapersonages in elkaar over. Wie bepaalt eigenlijk de regels? Zijn het de regisseur en de componist, of zijn het de outcasts die hun punt willen maken?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: The Disciples – een straatopera
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

MuziekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.