Ga naar inhoud
Stills

The Beast in the Jungle

Regie: Clara van Gool
Deze bewerking van de Henry James-klassieker is een poëtische literatuurverfilming. Soms letterlijk, dan weer vrij, en vertelt een historisch maar toch tijdloos liefdesverhaal dat doorloopt tot in het heden. Een dansfilm – maar ook weer niet.
Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram. John gaat door het leven met het verlammende voorgevoel dat hem een onheilspellende gebeurtenis zal overkomen. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May, die besluit om samen met hem op dat moment te wachten. Dit epische duet is gebaseerd op de novelle The Beast in the Jungle van Henry James, geschreven in 1903. In deze dansante bewerking strekt het verhaal zich uit van eind negentiende eeuw tot in het heden.
Titel: The Beast in the Jungle
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs DansDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.