Ga naar inhoud
Stills

The Atomic Soldiers

Regie: Morgan Knibbe
Indringende documentaire waarin de weinige nog levende ooggetuigen vertellen over de Amerikaanse atoomproeven uit de jaren vijftig. Na decennialang gezwegen te hebben, doen ze nu voor het eerst hun verhaal.
Filmmaker Morgan Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning, 2014) verzamelde tijdens zijn research voor een speelfilm de persoonlijke verhalen van de weinige nog levende getuigen van de Amerikaanse atoomproeven in de jaren vijftig. Hun openhartige getuigenissen zijn onthutsend. Na meer dan veertig jaar verplicht stilzwijgen vertellen de laatste ‘atomic soldiers’ in deze korte, indringende documentaire, recht in de camera, over hun ervaringen.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Deep Dynamics
Distributie
Square Eyes
Titel: The Atomic Soldiers
Jaar: 2018
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie PolitiekGeschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2018)
Morgan Knibbe

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.