Schuldgevoel, twijfel, verdriet en schaamte zijn allemaal bekende emoties voor jonge vrouwen die abortus plegen. Drie van hen delen hun ervaringen en doorbreken de taboesfeer.
Leef mee met drie dappere jonge vrouwen, die alle drie een zwangerschap hebben beëindigd. Nu vertellen ze over het proces dat ze meemaakten en wat dat met hen deed. Over de ontdekking van de zwangerschap, de curettage, hun twijfels, de gesprekken die ze erover voerden, het verdriet, de schaamte en hoe deze ervaringen een rol spelen in hun leven. Zo spreken ze op krachtige, maar ook eenvoudige en intieme wijze over de details van zaken, die ook nu nog vaak met veel taboes omgeven zijn.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Montage
Eindredactie
Sound Design
Set geluid

Titel: Teledoc Campus - Overtijd
Jaar: 2019
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

GezondheidMaatschappijGender

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.