Antilliaanse mannen in Den Helder. Het huisje waar ze samenkwamen is gesloopt. Een filmmaker wil hun ware verhaal vertellen. Maar als de mannen hun eigen ideeën over de film hebben, gaan de beelden buitelen.
In deze avontuurlijke documentaire staan het maken van de film zélf en de positie van de regisseur ter discussie. De Leeuw ontmoet een aantal Antilliaanse mannen op een braakliggend landje en probeert zich voor te stellen hoe ze elkaar verhalen vertelden in het huisje dat er ooit stond. Gesloopt wegens vermeende overlast. Of waren het vooroordelen? En is zij wel de aangewezen persoon om de stereotypen te ontmaskeren? Er ontstaat een stevige dialoog waarbij de rollen worden omgedraaid. Ook de filmmaker krijgt de nodige vragen voorgelegd en de verschillende perspectieven vragen om een eigen beeldtaal.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
9 Stories
Omroep
NTR

Titel: Teledoc Campus - Een film ofzo
Jaar: 2018
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.