Documentaire over de onorthodoxe hulpverlener Michell Requena, wiens gezinshuis de laatste kans is voor uit huis geplaatste jongeren om hun destructieve gedragspatronen te doorbreken.
De vaak door straatcultuur geharde jongeren die in het gezinshuis van Michell Requena belanden, krijgen hier een laatste kans. Een bijzondere, zo toont de documentaire, want deze hulpverlener heeft oog voor hun achtergrond. Het zijn kinderen van tienermoeders, vaak afkomstig uit een omgeving van verslavingsproblematiek en fysieke en mentale mishandeling. De jongeren hebben altijd geleerd om keihard te vechten voor zichzelf. Maar Michell dwingt ze om die strijdmodus te verlaten, kwetsbaar te zijn en de verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Teledoc Campus - Dit is je laatste kans
Jaar: 2018
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.