Ga naar inhoud
De zorgverzekeraars zijn de vijand van de bevlogen huisarts Nico van Hasselt (92). Ze willen dat hij zijn ouderwetse werkwijze aanpast, maar hij weigert zijn kwetsbare patiënten in de steek te laten.
De 92-jarige huisarts Nico van Hasselt legt nog dagelijks de ronde af die hij al 58 jaar maakt. Met aandacht en persoonlijk contact waakt hij over zijn patiënten. Zijn vijanden zijn de zorgverzekeraars, die zich bemoeien met de kleinste details en zorgen voor groeiende administratieve rompslomp. Met pijn in het hart ziet Van Hasselt zijn vakgebied veranderen, maar hij weigert zijn patiënten in de steek te laten. Gesteund door zijn vrouw - steevast gezeten aan de eettafel - blijft hij knokken tegen alles wat hij fout vindt aan het hedendaagse zorgsysteem.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Conijn Film
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen

Titel: Teledoc Campus - De hoeder
Jaar: 2016
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.