Ga naar inhoud
Still

Teledoc Campus - a•sy•lum

Regie: Jaap van Heusden, Jefta Varwijk
De 29-jarige David Brown is in de zoveelste psychiatrische instelling beland. Met verhalen en humor probeert hij de gekte op afstand te houden en niet te veranderen in een 'valiumzombie'.


Heen en weer geslingerd tussen depressie en euforie is David Brown (29) in de zoveelste psychiatrische instelling beland. ‘Bang voor de dood, en bang om te leven’, zoals hij zelf zegt. ‘Wat moet je dan?’ Met verhalen en humor probeert hij de gekte op afstand te houden. Lukt het hem om weer op eigen benen te gaan staan of verandert hij in een van de ‘valiumzombies’ die hij nu nog parodieert? Gemaakt in het kader van Teledoc Campus, een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, NPO-fonds en het Nederlands Filmfonds voor jonge regisseurs en producenten.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
BALDR Film
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Teledoc Campus - a•sy•lum
Jaar: 2017
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie GezondheidMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2017)
Jaap van Heusden
Beste Korte Documentaire (2017)
Jefta Varwijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.