Ga naar inhoud
Still

Team Gaza

Regie: Frederick Mansell, Laurens Samsom
Voetbal is oorlog, maar juist even niet in deze intieme documentaire waarin vier mannen in de Gazastrook op zoek zijn naar geluk. De enige plek waar ze hun worstelingen even vergeten: het voetbalveld.
In de Gazastrook, een ommuurde landstrook waar het om het jaar oorlog is, zijn vier voetballers op zoek naar geluk. Tegen het decor van verwoesting, afval en armoede, dromen ze van een betere toekomst. De een probeert de vluchten, de ander bouwt zijn verwoeste huis op, de derde grijpt naar de wapens en de vierde bouwt als barbier aan een bestaan. Samen hebben ze één plek waar ze hun worstelingen kunnen vergeten: het voetbalveld. Documentaire die een intiem beeld geeft van het leven in een gebied dat al jaren het wereldnieuws beheerst.
Titel: Team Gaza
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie MaatschappijSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.