De iconische dansers uit Truth or Dare — In Bed with Madonna nemen ons vijfen­twintig jaar later mee terug achter de schermen. Ze onthullen de werke­lijkheid over hun levens tijdens en na Madonna’s tour.
De spraak­mak­ende docu­men­taire Truth or Dare — In Bed with Madonna gaf in 1991 een kijkje achter de schermen van Madonna’s wereld­tournee. De zeven jonge dansers (zes homo‑, één heterosek­sueel) die in de film te zien waren, durfden zichzelf te zijn en groeiden zo uit tot iconen van seksuele vrijheid. Maar het mooie beeld dat Madonna opriep, blijkt niet hele­maal te kloppen. De dansers onthullen vijfen­twintig jaar later de werke­lijkheid over hun levens tijdens en na de Blond Ambi­tion Tour, die de kijkers toen niet te zien kregen.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
CTM Docs
The Other Room

Titel: Strike a Pose
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

MuziekKunst & CultuurMaatschappijDansGenderGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01