Ga naar inhoud
Poëtisch filmportret van het ooit florerende kustplaatsje Lakka Beach in Sierra Leone, dat na de burgeroorlog geruïneerd achterbleef. De dorpelingen proberen hun leven weer op te bouwen.

Lakka Beach in Sierra Leone is een pittoresk plaatsje, gelegen aan de Atlantische kust. De oorspronkelijk uit vissers bestaande gemeenschap lokte met z’n prachtige stranden in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een hoos aan toeristen. Tijdens de burgeroorlog werd een eind gemaakt aan de levendige reisindustrie. Vakantiegangers blijven nog altijd weg en dorpelingen uit Lakka Beach proberen de eindjes aan elkaar te knopen. De film volgt enkele inwoners van dit paradijselijke, maar grotendeels geruïneerde oord. Onder meer een muzikant, een visser en een houtbewerker vertellen over hun leven, de oorlogsverschrikkingen, de opbouw en de hoop op een betere toekomst voor hun kinderen. De camera pant ondertussen langs kleurrijke luchten, de kalme zee, maagdelijk ogende stranden en de wuivende palmen die het dorp omlijsten.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
ByDesign
Viewpoint Productions

Titel: Stories from Lakka Beach
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Oorlog & VredeGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.