Ga naar inhoud
In haar laatste jaar als presidentsvrouw van het politiek turbulente, door haar zo geliefde Georgië kijkt de Zeeuwse Sandra Roelofs openhartig terug op een opwindende tijd die zijn tol heeft geëist.
Na de Rozenrevolutie werd de man van de Nederlandse Sandra Roelofs president van Georgië. In het laatste jaar waarin ze first lady is, wordt Roelofs zowel in als buiten de schijnwerpers gevolgd. Openhartig vertelt de Zeeuwse vrouw over haar liefde voor het land en voor haar man, de verwijdering die er in de loop der jaren tussen hen ontstond en hun meningsverschillen over zijn bestuursstijl. De scènes waarin de president voorkomt onderstrepen Roelofs bedenkingen en staan in scherp contrast met haar zuivere privéwereld waarvan ze zeer veel prijsgeeft.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NCRV TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Stand By Your President
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

GeschiedenisPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.