Het levensverhaal van de in 2014 overleden George Sluizer, verteld door de regisseur zelf. Met smakelijke anekdotes over onder anderen Klaus Kinski, Michelangelo Antonioni en John F. Kennedy.

Het levensverhaal van de in 2014 overleden George Sluizer, verteld door de regisseur zelf. De documentaire werd gemaakt in de tijd dat Sluizer bezig was met de afronding van zijn film Dark Blood. Terwijl de ernstig zieke regisseur worstelt met zijn gezondheid en zijn film, kijkt hij terug op zijn leven en vertelt hij onder meer over zijn liefde voor film, zijn inspiratiebronnen en zijn soms bizarre belevenissen met onder anderen Klaus Kinski, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Werner Herzog, Michelangelo Antonioni en John F. Kennedy.

Credits

Sound Design
Visual Effects
The Outpost
Productiebedrijf
Dennis Alink Films
Molenwiek Film

Titel: Sluizer Speaks
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01