Muzikale documentaire over de veerkrachtige Nigeriaanse vrouwen die in hun moederland een opleiding tot automonteur volgen om hun zware leven in de illegale prostitutie achter zich te kunnen laten.
Ze droomden van een beter leven, maar ze keerden zwaar verbitterd terug: de Nigeriaanse vrouwen die in Nederlandse en andere Europese steden in de illegale prostitutie belandden, waar ze werden uitgebuit en vernederd. Deze muzikale documentaire portretteert de kansarme vrouwen die de regie over hun leven proberen te heroveren door een opleiding tot automonteur te volgen in de Nigeriaanse garage Lady Mechanic. Ook hier stuiten zij echter op tal van obstakels. Een eerbetoon aan de levenslust van vrouwen die ondanks alles op de been weten te blijven.

Credits

Coproducent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Muziek

Titel: Sexy Money
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

MaatschappijPolitiekInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2014)
Karin Junger

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.