Een discussie tussen twee vrienden in de kroeg over vluchtelingen mondt uit in een afspraak: de één neemt een vluchteling in huis, de ander brengt er eentje terug. Het loopt helemaal uit de hand.
‘Neem jij er één in huis, dan breng ik er één terug.’ Die afspraak maken de vrienden Bram en Ivo tijdens een discussie in de kroeg over vluchtelingen. De volgende dag wordt Bram met een kater wakker in een auto op een Franse snelweg, met Ivo achter het stuur en een geknevelde donkere man op de achterbank. Het lijkt erop dat Ivo het plan om een vluchteling terug te brengen meteen tot uitvoering wil brengen. Het drama over een uit de hand gelopen geintje zet de kijker aan het denken over de vluchtelingencrisis.

Titel: Route du Soleil
Jaar: 2016
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

PolitiekMisdaadMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01