Roman­tische komedie waarin diverse singles tijdens een kook­work­shop proberen de ware liefde te vinden. Maar daten is topsport, zo blijkt al snel als misver­standen zich in rap tempo opstapelen.
Een roman­tische komedie over vriend­schap, flirts, misver­standen en vurige liefde. Hoe vind je als alleen­staande je grote liefde in Amsterdam? Diverse stadse singles schri­jven zich in voor een roman­tische kook­work­shop in de hoop hun soul­mate te vinden. Onder hen een mooie worka­holic en haar beste vriendin, een rasechte fliere­fluiter. Beide dames vallen pardoes op dezelfde man. Een char­mante student probeert die avond vooral te scoren, terwijl een onzekere dier­en­tu­in­medew­erker de hoop op het vinden van de liefde al bijna heeft opgegeven. Daten is topsport, zo blijkt al snel als misver­standen zich in rap tempo opstapelen.

Titel: Rokjesdag
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

RomantiekDramaHumor

Gouden Kalf nominaties

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2016)
Ingmar Menning

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01