Ga naar inhoud
Romantische komedie waarin diverse singles tijdens een kookworkshop proberen de ware liefde te vinden. Maar daten is topsport, zo blijkt al snel als misverstanden zich in rap tempo opstapelen.
Een romantische komedie over vriendschap, flirts, misverstanden en vurige liefde. Hoe vind je als alleenstaande je grote liefde in Amsterdam? Diverse stadse singles schrijven zich in voor een romantische kookworkshop in de hoop hun soulmate te vinden. Onder hen een mooie workaholic en haar beste vriendin, een rasechte flierefluiter. Beide dames vallen pardoes op dezelfde man. Een charmante student probeert die avond vooral te scoren, terwijl een onzekere dierentuinmedewerker de hoop op het vinden van de liefde al bijna heeft opgegeven. Daten is topsport, zo blijkt al snel als misverstanden zich in rap tempo opstapelen.

Titel: Rokjesdag
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

RomantiekDramaHumor

Gouden Kalf nominaties

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2016)
Ingmar Menning

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.