Ga naar inhoud
Verfilming van de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. Een bitterzoet familiedrama over de fascinatie van een opgroeiende jongen voor zijn even spannende als sociaal onaangepaste tante Tiny.
Er is geen vrouw zo spannend, intrigerend en ánders als tante Tiny. Daarvan is haar neefje Albert als twaalfjarige al overtuigd. Tegen de achtergrond van de jaren zestig tot in het heden, ontdekt Albert langzaam maar zeker waarom zijn mooie tante zo’n opmerkelijke vrouw is, waarom ze maar niet in de pas wil lopen en welke schokkende gebeurtenissen haar leven gevormd hebben. Bitterzoet familiedrama gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden.

Titel: De Helleveeg
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 57 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

DramaRomantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2016)
Anneke Blok
Beste Actrice (2016)
Hannah Hoekstra

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2016)
Hadewych Minis
Beste Mannelijke Bijrol (2016)
Gijs Scholten van Aschat
Beste Film (2016)
Guurtje Buddenberg
Beste Camera (2016)
Theo Bierkens
Beste Production Design (2016)
Alfred Schaaf
Beste Mannelijke Bijrol (2016)
Frank Lammers
Beste Film (2016)
Matthijs van Heijningen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.