Kort, visueel eerbetoon aan Joris Ivens’ Regen (1929). Middels analoge zwart-witfotografie komt de sfeer van Ivens’ film weer tot leven. Geen remake dus, maar een visuele dialoog met het verleden.
Met zijn wereldberoemde korte, poëtische film Regen (1929) wist de internationaal gerespecteerde filmmaker Joris Ivens een simpel, alledaags gegeven als regen in Amsterdam te verheffen tot een kunstvorm. Bijna een eeuw later maakt Chris Teerink een hommage aan deze filmklassieker. Door het gebruik van analoge zwart-witfoto’s in plaats van digitale video zet hij de tijd letterlijk stil. Zo komt de sfeer van Ivens tot leven, als ware het een filmische dialoog met het verleden.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
CTFilm

Titel: Regen
Jaar: 2020
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

ExperimenteelKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01