Ga naar inhoud
Gevoelig portret, gesitueerd in het hedendaagse Sarajevo. Daar worstelt een weduwnaar met zijn persoonlijke verleden én de geschiedenis van zijn land. Gemaakt onder het toeziend oog van grootmeester Béla Tarr.
Voor zijn afstudeerfilm aan de filmacademie van de Hongaarse filmauteur Béla Tarr roept de Nederlandse regisseur Stijn Bouma de geesten van de Balkanoorlog op. Zij komen tot Amir, een alleenstaande vader die sinds het plotse overlijden van zijn vrouw een knagend schuldgevoel heeft. Had hij wel genoeg aandacht over voor zijn vrouw? Verloren in het heden dwaalt zijn geest af naar een grimmiger verleden. Ondertussen dreigt hij zijn fouten te herhalen door de verantwoordelijkheden naar zijn dochter toe te vergeten.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Regained Memory
Jaar: 2018
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2018

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.