Ga naar inhoud
Een bekende quizmaster wordt in een restaurant lastiggevallen door een onbekende man die beweert diens vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens kandidaat blijkt te zijn.

Leo Vandermolen geniet buitengewoon van zijn status als populaire televisiepersoonlijkheid. Met zijn wekelijkse quiz houdt hij miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Vandermolen - vriendelijk, knap en een tikkeltje arrogant - heeft een twaalfjarige dochter en lijkt gelukkig getrouwd. Maar aan zijn schijnbaar zorgeloze bestaan komt een abrupt einde tijdens wat een romantisch diner had moeten worden. Terwijl hij na de opnames wacht op zijn gezin in een Italiaans restaurant, wordt hij aangesproken door een onbekende man. In eerste instantie denkt Leo met een fan van doen te hebben, maar als de man een polaroid laat zien waarop zijn vrouw en dochter geboeid staan afgebeeld, is het duidelijk dat dit type boosaardige bedoelingen heeft. Thriller die, zoals we van Dick Maas gewend zijn, gelardeerd is met de nodige humor.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Visual Effects

Titel: Quiz
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.