Ga naar inhoud
Stills

Portret van een mislukt schrijver

Regie: Joris Koptod Nioky
Experimentele documentaire over een jongeman met schrijfambities. Hij filmt zeventien jaar lang zijn eigen leven in zijn queeste naar het schrijverschap. Wat als zijn ambities onhaalbaar blijken?
Op 23-jarige leeftijd begint Joris zijn eigen leven te filmen, vlak na de voltooiing van zijn eerste roman. Zijn boek wordt door alle uitgeverijen afgewezen, maar daardoor laat hij zich niet ontmoedigen. In deze experimentele documentaire filmt hij zichzelf zeventien jaar lang, terwijl hij obsessief roman na roman schrijft. De kloof tussen wie hij is en wie hij wil zijn wordt ondertussen steeds dieper. Wanhopig probeert hij zijn falen af te wenden door zichzelf in een fictief personage te veranderen, binnen zijn film.
Titel: Portret van een mislukt schrijver
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie Kunst & CultuurMaatschappijExperimenteel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.