Ga naar inhoud
Still

Point Taken - One Man without a Cause

Regie: Arno Dierickx
Dansfilm vrij gebaseerd op de roman De Vreemdeling van Camus. De man, vervreemd van zijn omgeving, verzet zich op heldhaftige wijze juist niet tegen die vervreemding.

Dansfilm over een man die een vreemdeling in zijn eigen leven blijkt te zijn en zich daar op heldhaftige wijze juist niet tegen verzet. One Man Without A Cause is vrij geïnspireerd op de roman De Vreemdeling van Albert Camus en gaat over een alerte geest die de absurditeit van het leven doorziet en de voor hem juiste conclusies trekt. De film bewerkstelligt een specifieke synergie waarin een abstracte choreografie en een narratief filmverhaal elkaar aanvullen en versterken.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Point Taken - One Man without a Cause
Jaar: 2013
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Mediafonds 25 JaarKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.