Ga naar inhoud
Korte dansfilm over Nol King Ruter, die groots zijn 65ste verjaardag viert tussen zijn naasten. Hoewel de jarige soepel oogt en hij indruk maakt op een jonge muze, is hij de uitputting nabij.

Nol King Ruter viert zijn 65ste verjaardag tussen zijn naasten. Rondom de feestelijke dis en achter de coulissen laaien oude ruzies op, ontstaan nieuwe liefdes en wordt gestreden om de macht. Hoewel de jarige soepel oogt en hij indruk maakt op een jonge muze, is hij de uitputting nabij. Na Man in Motion (1995) en Privé Story (2000) is deze dansfilm de laatste uit een serie die Noud Heerkens samen met danser/choreograaf Ton Lutgerink maakte. Choreografie: Suzy Blok, Ton Lutgerink.

Credits

Productiebedrijf
Holland Harbour Productions
Omroep
NTR TV
Distributie
Eye Filmmuseum

Titel: Nol King Ruter
Jaar: 2012
Duur : 33 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Kunst & CultuurMuziek & dans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.