Ga naar inhoud
Still

Point Taken - Egon

Regie: Michiel van Jaarsveld
Dansfilm waarin de laatste levensdagen van de Weense expressionistische schilder Egon Schiele op even romantische als rauw-absurdistische manier worden verbeeld tot een meeslepende koortsdroom.
Regisseur en choreograaf verbeelden de laatste dagen van de Weense expressionistische schilder Egon Schiele. Een koortsdroom waarin krachtige, expressieve bewegingen de grens verkennen tussen enerzijds schoonheid en erotiek en anderzijds verval en perversiteit. Romantisch, maar ook rauw en genadeloos komt daarmee zijn karakteristieke werk tot leven. Schiele overleed in 1918 drie dagen na zijn zwangere vrouw op 28-jarige leeftijd aan de Spaanse griep.
Titel: Point Taken - Egon
Jaar: 2013
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht RomantiekMediafonds 25 JaarKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.