Ga naar inhoud
Stills

Paradise Drifters

Regie: Mees Peijnenburg
Drie dakloze jongeren, Yousef, Chloe en Lorenzo, vertrekken samen naar Zuid-Europa, op weg naar een beter leven. Op hun reis vinden ze geborgenheid bij elkaar, maar hun problemen zitten hen op de hielen. Rauw speelfilmdebuut vol mededogen en - uiteindelijk - hoop.

Twee sterke staaltjes filmmaken in dit bijzondere programma. De personages in de geselecteerde films gaan allemaal op reis, waarna hun band met de wereld, maar vooral met zichzelf verandert. In Paradise Drifters belanden drie jongeren met flinke problemen per toeval samen in een auto op weg naar Marseille. Tijdens hun reis vinden ze vriendschap, liefde en geborgenheid bij elkaar. In de voorfilm Charlotte’s Daydream besluit een astroloog om de sprong de ruimte in te wagen, waardoor ze een geheel nieuwe kijk op de aarde krijgt. Soms moet je heel ver weg zweven om dat wat normaal dichtbij is, beter te kunnen zien én op waarde te schatten.

Paradise Drifters: Bekijk de trailer.
Charlotte's Daydream:Bekijk de trailer.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Titel: Paradise Drifters
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie Educatie MBO FamiliebandenGender & identiteitReizenMaatschappijVriendschapDramaBuitenland

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2020)
Bilal Wahib

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2020)
Jonas Smulders
Beste Camera (2020)
Jasper Wolf

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.