Ga naar inhoud
Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?
Wie was Anil Ramdas? Het is het verhaal van de immigrant uit Suriname die uitgroeide tot een icoon van de Nederlandse intelligentsia, maar eindigde in isolement en zelfgekozen dood. Het is ook het verhaal van de tijdgeest in Nederland, zo onherkenbaar veranderd sinds de jaren zeventig. Tv-fragmenten tonen dat wat Ramdas (1958-2012) destijds zei over populisme, kolonialisme en migratie nog altijd relevant en actueel is. Zelf raakte hij verscheurd. Vrienden, collega’s en familieleden reconstrueren zijn tragische lot. Het roept de vraag op: in wat voor land leef ik eigenlijk?

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Research
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen

Titel: Anil Ramdas - Nooit meer thuis
Jaar: 2019
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

MaatschappijPolitiekKunst & CultuurGeschiedenisGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.