Skip de zoekbalk, ga op avontuur in audiovisuele collecties en stuit op schatten die normaal niet op je pad zouden komen, met de Open Beelden Browser.

We zoeken allemaal weleens iets op in de database van een archief. Je typt een woord in de zoekbalk, en de database gaat voor je op zoek. Dit werkt prima, zolang je precies weet waar je naar op zoek bent, en dit kunt vatten in één zoekwoord. Maar waar is de verrassing, het avontuur? De Open Beelden Browser biedt via zogenaamde ‘generous interfaces’ alternatieve routes naar verborgen parels in audiovisuele collecties, zoals van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 2 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Dit werk is vrij toegankelijk.

Credits

Webontwikkeling
Interface en interaction design
Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Uitvoerend Producent
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Titel: Open Beelden Browser
Jaar: 2020
Duur : 5 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2020

MaatschappijGeschiedenisExperimenteelArchiefmateriaalMedia

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01