Een jonge vrouw is bang voor het leven. Ze bespiedt het moeizame bestaan van anderen en twijfelt of dat wel mag. Als een Argentijn haar per ongeluk belt, ontstaat een hartstochtelijk gesprek.
Een jonge vrouw bevindt zich in een huis in hartje Amsterdam, het leven buiten durft ze niet aan. Vanuit haar raam bespiedt ze het moeizame leven van anderen. Dan gaat de telefoon. Een man uit Argentinië draaide per ongeluk haar nummer. Er ontstaat een heftig gesprek tussen deze eenzame zielen. Ook hij verlangt naar een mooier bestaan en vertelt dat niets aan andermans ongeluk doen, ook consequenties heeft. Ondanks de fysieke afstand groeit hun verbondenheid. Tijdens hun lange gesprek gaat het tragische leven buiten de deur verder. Soms helder, andere keren vaag, of vreemd gekaderd. Nu en dan gebeurt er weinig in het beeld. Kabbelt het water rustig in de gracht, terwijl het gesprek steeds hartstochtelijker wordt. Andere scènes bestaan uit lange stiltes in het gesprek, dat overigens steeds meer onthult, en de kijker laat stilstaan bij de eigen levenskeuzes. Met Rutger Hauer en Georgina Verbaan, die deze rol eerder al speelde in de gelijknamige theaterversie.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Stichting Filmkracht

Titel: Oogverblindend
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2019

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01