Documentaire die in de belevingswereld duikt van studenten die barsten van ambitie. Ze azen op een vliegende carrière, zelfs als dat betekent dat ze hun fysieke en mentale gezondheid daarmee riskeren.
Een groep New Yorkse studenten staat op het punt om de arbeidsmarkt te bestormen. De concurrentie is moordend en de verwachtingen torenhoog. Een pilletje lijkt voor velen de oplossing om hun volle potentie te benutten; je bent gefocust, creatief en kunt tot in het holst van de nacht doorwerken. De documentaire toont, door de ogen van een prestatiedrugsdealer, de donkere kant van het carrièresysteem in New York: met nachtelijke doorwerksessies, zenuwslopende beoordelingsgesprekken en monologen vol zelfkritiek.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VPRO
Bureau NY
Omroep
VPRO

Titel: Onder druk
Jaar: 2019
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.