Of het nou een aardbeving, een kernramp of oorlog is: de menselijke veerkracht blijkt telkens weer fenomenaal. Hoe vergaat het de mensen als het stof is gedaald en de cameraploegen en ramptoeristen zijn vertrokken?

Amatrice, Tsjernobyl, Aleppo: drie iconische rampplekken uit de moderne geschiedenis. Amatrice werd in 2016 verwoest door een aardbeving, Tsjernobyl beleefde in 1986 één van de grootste kernrampen van de geschiedenis en in Aleppo begint men nu voorzichtig aan de wederopbouw, sinds de oorlog het historisch centrum in puin legde. Dit drieluik over rampverwerking en wederopbouw stelt de indringende verhalen van de overlevers centraal. Het decor is het opkomend ramptoerisme op visueel overrompelende locaties.

Credits

Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
VPRO
Distributie
Cinema Delicatessen
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Once the Dust Settles
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

MaatschappijGeschiedenisOorlogBuitenlandNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01