Ga naar inhoud
Stills

Obesk

Regie: Jonas Smulders
Iedere avond komt een groepje dokwerkers samen in een morsig havencafé om de dag van zich af te drinken. Wat blijft er over van hun hechte band als één van de vier vertrekt?

In havencafé Obesk staat de lucht altijd blauw van de rook en behoren vier bevriende dokwerkers tot het vaste meubilair. Als een van hen zijn geluk gaat beproeven in Milaan, merken de drie overgebleven vrienden al snel dat zijn vertrek het einde van de groep inluidt. Is Obesk nog altijd hun warme stamcafé, of slechts een verzamelplaats voor eenzame mensen? Van regisseur en multitalent Jonas Smulders, die in 2015 het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama won.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Obesk
Jaar: 2022
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf nominaties

Beste Hoofdrol Korte Film (2022)
Frieda Barnhard

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills