Korte documentaire over de manisch-depressieve Pris, een jongvolwassene die worstelt met haar heftige verleden én haar toekomst: wil ze plannen maken voor later, of is uit het leven stappen een optie?
Pris is manisch-depressief. Als kind van een moeder met psychische stoornissen en een vader met een drankprobleem was ze al vroeg op zichzelf aangewezen. In deze intieme documentaire spreekt de nu jongvolwassen vrouw openhartig en bij vlagen met galgenhumor over haar moeilijke kindertijd, over haar ontwikkelde overlevingsstrategieën en het effect dat haar verleden heeft op haar leven nu. Ze staat voor een zware keus: gaat ze werken aan de toekomst met haar vriend, of gaat ze haar leven beëindigen als er opnieuw een depressieve periode op de loer ligt?

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Atic Video Productions

Titel: Na regen komt motregen
Jaar: 2019
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

GezondheidMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.