Documentaire over fotojournalist Kadir van Lohuizen die vergeten conflicten en rampen onder de aandacht brengt en daarmee een tegenwicht wil bieden aan de commerciële nieuwsmedia.
Fotograaf Kadir van Lohuizen wil met zijn werk een tegenwicht bieden aan de commerciële nieuwsmedia door vergeten conflicten en rampen onder de aandacht te brengen. Hij wordt gevolgd tijdens twee projecten en de periode daartussen: de afsluiting van zijn lange reis van Chili naar Alaska, waar hij verboden olievelden fotografeerde, en zijn bezoek aan een eiland bij Papoea Nieuw-Guinea, waar de zeewaterstijging voor klimaatvluchtelingen heeft gezorgd. Een documentaire over de dagelijkse praktijk van een gedreven fotojournalist.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Viewpoint Productions
Omroep
NTR TV

Titel: Moving Stills - Kadir van Lohuizen
Jaar: 2013
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappijKunst & CultuurNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.