Thriller waarin een meisje verliefd wordt op een jonge bolletjesslikker. Wanneer de grond onder hun voeten te heet wordt vluchten ze samen.
Engels gesproken thriller snijdt een actueel thema aan. Hoofdpersonage is Claire (Laurien van den Broeck), een tiener die in een chique buitenwijk vlakbij een vliegveld woont. Haar moeder is concertpianiste, haar vader psychiater. Met beiden heeft ze een vrijwel emotieloze band. Op een dag vindt ze in de schuur een bebloede jongen van haar leeftijd. Hij is een jonge bolletjesslikker uit Afghanistan, neergeschoten na bewezen diensten, gebruikt als menselijk verpakkingsmateriaal. Claire besluit de jongen voor zichzelf te houden en verzorgt hem. Langzaam herstelt hij en ze worden verliefd. Als de grond onder hun voeten hen te heet wordt besluiten ze te vluchten. Opgejaagd door boeven leven ze hun leven in sneltreinvaart. Met Moonlight wil Van der Oest een statement maken over de huidige maatschappij. De manier waarop mensen met elkaar omgaan en de wijze waarop het kapitalistische systeem mensen behandelt die zogenaamd geen belang of waarde hebben.

Titel: Moonlight
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

MisdaadInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2002)
Laurien Van den Broeck
Beste Regie (2002)
Paula van der Oest

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.