Ga naar inhoud

En dan zijn de rollen ineens omgedraaid, en zorg je als dochter opeens voor je bejaarde moeder. Intiem perspectief op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten.

Naast hun eigen gezin en drukke levens zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders. Dit doen ze uit liefde, al gaat het ook met enige frustratie gepaard. Terwijl zij wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen hun moeders steeds meer grip op het leven. De rollen van ouder en kind draaien zich op deze manier genadeloos om in deze observerende en met vlagen pijnlijke documentaire over mantelzorg. De dochters brengen een deel van hun werk- en privéleven tot halt, om er voor hun moeders te zijn. Ze dreigen zichzelf zo weg te cijferen.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Sound Design

Titel: Moeder aan de lijn
Jaar: 2018
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GezondheidMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.