Bestaat er iets als té veel talent? Soullegende Donny Hathaway balanceerde op de grens tussen gekte en genialiteit. Jaren na zijn dood op 33-jarige leeftijd geldt hij nog steeds als grote inspirator van andere muzikanten.
Ten tijde van zijn grootste successen kreeg de Amerikaanse soulzanger Donny Hathaway de diagnose paranoïde schizofrenie. Dat weerhield hem er niet van muziek te blijven maken. Deze documentaire gaat op zoek naar de ziel van de soullegende. Via een poëtische reis door St. Louis, Chicago en New York City duiken we steeds dieper in zijn leven, waaraan hij op 33-jarige leeftijd een einde maakte. Naast zijn broer en zussen komen zangeres Roberta Flack, predikant Jesse Jackson en producer James Mtume aan het woord over de genialiteit en gekte van de zanger.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Mister Soul - A Story About Donny Hathaway
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

EtniciteitKunst & CultuurBuitenlandGezondheidMuziekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01