Ga naar inhoud
Stills

Pilotenmasker

Regie: Simonka de Jong
Gevoelige documentaire over het ziekenhuisleven van een groep jonge kinderen met kanker, verteld vanuit hun eigen perspectief. Hoe gaan ze met deze zware situatie om?
Wie als kind de diagnose kanker voor zijn kiezen krijgt, verblijft regelmatig en vaak langdurig in het ziekenhuis. Deze invoelende documentaire toont deze patiëntjes van dichtbij, tijdens hun verblijf en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Lastige gebeurtenissen als prikken, scans, operaties en uitvallend haar worden afgewisseld door soms speelse, soms verdrietige beelden die door de kinderen zelf gefilmd zijn. Hoe ondergaan zij pijnlijke ingrepen, hoe reageren ze op tegenvallende uitslagen en hoe gaan ze met hun ziekte om?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
De Haaien
Coproductiebedrijf
Evangelische Omroep (EO)
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Distributie
EO/IKONdocs
Postproductiebedrijf
De Haaien
Titel: Pilotenmasker
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie Gezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.