Ga naar inhoud
Still

Milo

Regie: Roel Boorsma, Berend Boorsma
Sensitief drama over de tienjarige, Ierse Milo die in opstand komt tegen zijn neurotische ouders. Al die tijd hebben zij de ernst van de zeldzame huidziekte van hun zoon voor hem verzwegen.
De tienjarige Milo heeft een zeldzame huidziekte maar weet zelf lang niet hoe erg dit is. Zijn neurotische ouders kunnen de afwijking van hun zoon niet accepteren en houden deze krampachtig voor hem en de buitenwereld verborgen. De Ierse jongen groeit geïsoleerd op. Om mee te kunnen op schoolkamp zet Milo alles op alles: hij vlucht weg uit de wurggreep van zijn ouders. Een sensitief coming-of-age drama over zelfacceptatie.
Titel: Milo
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kidsbios RomantiekFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2013)
Marc Bechtold

Andere prijzen

Kodak NPP Ontwikkeling Prijs (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.