Ga naar inhoud
Veertig jaar geleden stierf Harry, de oudere broer van documentairemaker Roy Dames. In dit persoonlijke document vraagt hij zich af wat zijn zo bewonderde broer van zijn levenskeuzes zou denken.
Bijna veertig jaar geleden stierf Harry, de twee jaar oudere broer van documentairemaker Roy Dames. Harry studeerde sterrenkunde en werkte voor NASA toen een hersentumor hem trof. Dood of levend, Roy bleef hem bewonderen. Wat zou Harry denken van zijn levenskeuzes, zoals het filmen van zwervers, junks, prostituees en alcoholisten? Met hen voelt Roy namelijk de verwantschap die hij vroeger met Harry had. Roy’s afdaling naar de krochten van de samenleving blijft echter niet zonder consequenties.

Titel: Mijn geniale broer Harry
Jaar: 2013
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

MaatschappijMediafonds 25 JaarGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.