Ga naar inhoud
Stills

Mijn bijzonder rare week met Tess

Regie: Steven Wouterlood

Zomers jeugddrama over de grote zaken van het leven (zoals de liefde en de dood), maar toch luchtig en zomers, met de Wadden als fotogenieke setting. De film maakte een triomftocht langs internationale jeugdfilmfestivals - en terecht.

Op de eerste vakantiedag op Terschelling ontmoet Sam het eigenaardige meisje Tess. Zij draagt een groot geheim met zich mee. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen. Want ook al was hij net bezig met een ‘alleenheidstraining’, het avontuur roept! Deze film, gebaseerd op het boek van Anna Woltz, won internationaal al heel veel prijzen: van Berlijn en New York tot aan Noorwegen en Rusland toe.
Titel: Mijn bijzonder rare week met Tess
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 24 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie FamiliefilmJeugdDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2019)
Laura van Dijk
Beste Film (2019)
Joram Willink
Beste Film (2019)
Piet-Harm Sterk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.