Ga naar inhoud
Still

Midden in de winternacht

Regie: Lourens Blok
Familiefilm over de tienjarige Max die bevriend raakt met Moos, een pratende eland die tijdens een testvlucht de kerstman is kwijtgeraakt. Geholpen door Max' zusje zetten de twee een zoektocht op touw.
Een familiefilm over de tienjarige Max die vlak voor kerst een eland vindt die door het dak van de schuur bij zijn huis is gevallen. Moos kan praten en werkt als testpiloot voor de kerstman. Tijdens de laatste vlucht met de slee is het helemaal misgegaan en is Moos de kerstman kwijtgeraakt. De twee nieuwe vrienden zetten een zoektocht op touw en krijgen daarbij hulp van Max’ hoogbegaafde zusje Kiki. Maar de gemene buurman Panneman ligt op de loer. Zullen ze de kerstman op tijd terug vinden?

Titel: Midden in de winternacht
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie Gouden FilmHumorFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.