Ga naar inhoud

Dikkertje Dap. Zat op de trap. Maar hoe gaat het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt verder? Zo: de vriendschap van Dikkertje en de giraf Raf krijgt een deuk, als Dikkertje voor het eerst naar school moet. Maar het jochie bedenkt een plan om Raf mee te krijgen...


Dikkertje Dap, uit het bekende versje van Annie M.G. Schmidt, is op dezelfde dag geboren als de giraf Raf. Dikkertje is vaak in de dierentuin, want Raf is zijn beste vriend. Ze zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje zijn eerste schooldag heeft en ontdekt dat giraffen niet naar school mogen. Zelfs niet als ze kunnen praten. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij krijgt zelfs een nieuwe vriend, Yous. En dan bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee beste vrienden bij elkaar te brengen.

Titel: Dikkertje Dap
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

HumorDramaJeugd

Gouden Kalf nominaties

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2018)
Dikkertje Dap

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2018)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.