Portret van Nederland en zijn inwoners na de vliegtuigramp met de MH17 in juli 2014. De film volgt de nabestaanden van drie families, die verschillend afscheid nemen van hun geliefden.
Een portret van Nederland en zijn inwoners na de vliegtuigramp met de MH17, die plaatsvond op 17 juli 2014 en 298 mensen (onder wie 196 met de Nederlandse nationaliteit) het leven kostte. De documentaire wil een gezicht geven aan de mensen die geconfronteerd werden met deze ramp en een beeld geven van het collectieve verdriet dat Nederland overviel. Van Erp volgt de nabestaanden van drie families, die elk op een verschillende manier afscheid nemen van hun geliefden. De ingetogen film gaat niet alleen over rouw, maar ook over veerkracht.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
VARA TV

Titel: MH17: Het verdriet van Nederland
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.