Ga naar inhoud
En dan wordt opeens alles anders. Zestien jaar later werpt dat auto-ongeluk nog steeds een schaduw over het leven van Marco Bakker. Hoe moet je als mens verder? 'Je moet terugknokken, maar dat gaat mondjesmaat.'

Iedereen kende Marco Bakker als onze meest geliefde operetteprins. Tot dat ene moment in 1997. Alles veranderde. Hoe moet je als mens verder? In dit intieme portret leren we hem van een heel andere kant kennen. Zo blijkt de zanger naast het ‘lichte frivole werk’ ook de zware klassiekers te beheersen, en verruilt hij samen met zijn partner Willeke van Ammelrooij het sprookjeskasteel-leven noodgedwongen voor een eenvoudig rijtjeshuis in zijn geboortedorp Beverwijk.

Credits

Productiebedrijf
Talent United
Omroep
AVROTROS

Titel: Marco: De weg terug
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Kunst & CultuurMuziekGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.