Ga naar inhoud
Still

Mad Max: Fury Road

Regie: George Miller
Met lof en prijzen overladen post-apocalyptische actiefilm waarin een ontsnapte gevangene, een stoere vrouw en een aantal bevrijde slavinnen door de woestijn racen, met een wrede alleenheerser en zijn bende in het kielzog.
In het woestijnlandschap dat overbleef na een nucleaire oorlog, zoekt de mens wanhopig naar water, voedsel en brandstof. Alleenheerser Immortan Joe en zijn leger hebben iedereen onder de wrede duim. In deze wervelende post-apocalyptische actiefilm is de ontsnapte gevangene Max Rockatansky samen met een handvol door Furiosa bevrijde slavinnen voor Joe op de vlucht. Tom Hardy volgt Mel Gibson op als Mad Max in dit vierde avontuur uit de reeks van George Miller. Voor de soundtrack van deze met awards en lof overladen film tekende Tom Holkenborg/Junkie XL.


Titel: Mad Max: Fury Road
Jaar: 2015
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
NFF Master Tom Holkenborg Actie & AvontuurMuziekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.