Ga naar inhoud
Still

Lydia blijft

Regie: Eline Helena Schellekens
Jeugddocumentaire over de negenjarige Lydia die illegaal in Nederland woont. Lydia is het spuugzat om steeds te moeten verhuizen. Ze uit haar gevoelens in expressieve, zelfgeschreven liedjes.

De negenjarige Lydia woont met haar ouders en broertje illegaal in Nederland. Haar moeder komt uit Kameroen, haar vader uit Nigeria. Om niet gevonden en weggestuurd te worden, is ze al zeven keer verhuisd. Steeds weer moet Lydia van school veranderen en haar vrienden achterlaten, om vervolgens weer nieuwe vrienden te maken. Ze is het spuugzat. In expressieve, zelfgeschreven en -gezongen liedjes uit Lydia haar woede en wensen, terwijl huiselijke scènes de kracht en levensvreugde binnen het gezin tonen.

Credits

Productiebedrijf
KRO TV
Omroep
KRO TV
Titel: Lydia blijft
Jaar: 2013
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie Kidsbios NFF Jaarselectie MuziekMaatschappijFamiliefilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.