Jeugddoc­u­men­taire over de negen­jarige Lydia die ille­gaal in Neder­land woont. Lydia is het spuugzat om steeds te moeten verhuizen. Ze uit haar gevoe­lens in expressieve, zelfgeschreven liedjes.

De negen­jarige Lydia woont met haar ouders en broertje ille­gaal in Neder­land. Haar moeder komt uit Kameroen, haar vader uit Nigeria. Om niet gevonden en wegges­tuurd te worden, is ze al zeven keer verhuisd. Steeds weer moet Lydia van school veran­deren en haar vrienden achter­laten, om vervol­gens weer nieuwe vrienden te maken. Ze is het spuugzat. In expressieve, zelfgeschreven en ‑gezongen liedjes uit Lydia haar woede en wensen, terwijl huiselijke scènes de kracht en levensvreugde binnen het gezin tonen.

Titel: Lydia blijft
Jaar: 2013
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

MuziekMaatschappijFamiliefilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte